piątek, 13 lutego 2015

Tarta z budyniem



CIASTO
  • 2,5 szkl. mąki
  • pół szkl. cukru
  • kostka margaryny
  • 4 żółtka
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany 
MASA
  • 1 litr mleka
  • 4 budynie waniliowe z cukrem
PONADTO
  • 2 galaretki (ja dałam wiśniowe)
  • owoce wg uznania
Z podanych składników zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na ok. 20 min. Naczynie lekko wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto i nakłuć widelcem.
Ciasto piec ok. 20 minut w temp 180 stp. C.
Budyń ugotować, następnie wylać na upieczone ciasto. Ułożyć owoce. Wstawić wszystko do lodówki.
Galaretkę rozpuścić w  trzech szklankach wrzącej wody. Wylać na owoce i ponownie wstawić do lodówki.
Smacznego! :)

 

2 komentarze: