- 2,5 szkl. mąki
- pół szkl. cukru
- kostka margaryny
- 4 żółtka
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 1 litr mleka
- 4 budynie waniliowe z cukrem
- 2 galaretki (ja dałam wiśniowe)
- owoce wg uznania
Z podanych składników zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na ok. 20 min. Naczynie lekko wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto i nakłuć widelcem.
Ciasto piec ok. 20 minut w temp 180 stp. C.
Budyń ugotować, następnie wylać na upieczone ciasto. Ułożyć owoce. Wstawić wszystko do lodówki.
Galaretkę rozpuścić w trzech szklankach wrzącej wody. Wylać na owoce i ponownie wstawić do lodówki.
Smacznego! :)
Owocowo Ooooo :D
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie! :)
OdpowiedzUsuń