niedziela, 21 sierpnia 2016

TORTILLA Z KURCZAKIEM


CIASTO NA TORTILLĘ (OK 8 SZTUK)
  • 4 szkl. mąki orkiszowej
  • 240 ml gorącej wody
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka soli (polecam himalajską)
  • trochę mąki do podsypania ciasta
Połączyć wszystkie składniki i zagnieść ciasto. Odrywać niewielkie kawałki i rozwałkować na cienkie, okrągłe placki, podsypując mąką.
Tortillę smażyć z obu stron, aż się lekko przyrumieni.

PRZYGOTOWANIE
Bardzo proste i szybkie danie. Kurczaka kroimy w kosteczkę i smażymy. Na spód tortilli (można kupić gotowe w markecie lub zrobić samemu) nakładamy sałatę (jaką kto lubi), pokrojony ogórek, kurczaka, cebulę, mozarellę, pomidorki koktajlowe, trochę ketchupu i majonezu (można bez). Dodać przyprawy wg uznania. Zawijamy (jak poniżej), na koniec smażymy na patelni (najlepiej grillowej) i gotowe!

    Smacznego!!!

    1 komentarz: