SKŁADNIKI NA CIASTO
- 40 dag mąki
- 3 żółtka
- 3 łyżki ciemnego kakao
- 250 g masła
- 10 dag cukru
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 kg twarogu
- 100 g masła
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej i tyle samo przennej
- 50 g wiórków kokosowych
- 3 żółtka
- 6 białek
- 100 g cukru
- cukier wanilinowy
- 100 g rodzynek
1. Masło posiekaj z mąką, dodaj pozostałe składniki i zagnieć ciasto. Podziel je na dwie części, owiń folią i wstaw do zamrażarki.
2.Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj masło i ubij na puch. Następnie dodawaj porcjami ser, wsyp obie mąki, cukier wanilinowy i wiórki kokosowe. Masę serową połącz z wcześniej ubitymi białkami. Na koniec dodaj rodzynki.
3.Zetrzyj na terce pierwszą część ciasta, wylej na to masę serową. Drugą część ciasta zetrzyj na wierzch.
4.Piecz w piekarniku 180 C około godziny.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz